lørdag 6. september 2008

Agurk

AGURK!

Kilde: Frukt.no

HISTORIE:

Denne grønnsaken er fra India og kom til Norge rundt 1600-tallet. Agurken ble dyrket i Kina i over 3000 år siden og nå vokser den vilt ved foten av Himalaya. På markedet er de mest vanlige agurkene salatagurk og slangeagurk. Men det finnes mange fler agurk-typer enn det.

BRUKSOMRÅDER:

Agurk er en grønnsak som kan brukes til både salater, i pastaretter, fiskeretter, på brødskiva eller i baguetter. Men agurken er nok mest kjent ved å brukes i salater. Den kan enten kuttes opp i terninger eller i skiver.

Næringsinnholdet i agurken: Agurk er en grønnsak som inneholder mye vann. Og det er kun 3 % av agurken som ikke er spiselig. Denne grønnsaken inneholder mye kalium og fosfor.

OPPBEVARING:

Agurken bør holdes kjørlig. Men helst ikke mange gradene under 12°C . Er det for kaldt, fryser agruken og den blir ødelagt.

KVALITETSKRAV:

Agruken skal være fri for bløte flekker og prikker. Den skal ha en bøy, men ikke for bøyd. Konsistensen skal være fast og fargen skal være mørk grønn. Skallet bør væra glatt eller lett knudrete.

Ingen kommentarer: