lørdag 6. september 2008

Appelsin

APPELSIN!


Kilde: Frukt.no

HISTORIE:

Appelsinene var kjent i Europa som prydbusk siden 1500-tallet. Men på begynnelsen av 1800-tallet begynte fruktproduksjonen i Europa. Navnet Appelsin kommer i fra det tyske ordet Apfelsine, som betyr kinesisk eple. Blond og rød er to hovegrupper appelsinen kan deles inn i . Røde appelsiner har rødt fruktkjøtt og blonde appelsiner har gult fruktkjøtt.

BRUKSOMRÅDE:

Denne frukten kan presses til juice eller spises som den er. Men den kan også gjerne brukes i fruktsalater, som garnityr, som
dessert, i marmelade, eller i sauser.

Næringsinnholdet i en appelsin: En appelsin inneholder masse C-vitamin. Men den inneholder også 13 andre vitaminer og mineralerne fosfor, jern og kalium.

OPPBEVARING:

Hvis du legger appelsiner på ett frukfat i stuetempratur, kan de holde seg i 1-2 uker. Ligger de i kjøleskapet holder de i ca 2-3 uker. Appelsiner holder lenger hvis de ligger kaldt rett etter plukking. Da er holdbarheten ca. 4-14 uker, men dette varierer fra sort til sort. Men de bør ligge i en tempratur på 2-4°C

KVALITETSKRAV:

En appelsin skal ha et skall som løsner lett og den skal ha få steiner. Fargen bør helst være en sterk oransje farge og fruktkjøttet skal være fast og ingen "bløte" områder som kan kjennes utenpå skallet.

Ingen kommentarer: