Kilde: frukt.no
HISTORIE:
HVIT:
Denne grønnsaken er kjent helt i fra romertiden, og er en gammel kulturplante. Lengde og tykkelsen på aspargesen kan variere ut i fra hvilket land de vokser opp i . Hvit asparges gror tildekket og beskyttet. Den blir høstet når tuppen på aspargesen synes ved overflaten av jorda.
GRØNN:
Grønn asparges gror åpent og er ikke tildekket. Denna grønnsaken vokser over jorden i sollys. Sammen med hvit asparges, så er denne en gammel kjent grønnsøk i fra romertiden.
BRUKSOMRÅDER:
Asparges er en grønnsak som egentlig kan brukes til mye. Men dette kommer ann på fantasien. Asparges som tapas, til spekemat, til en bifftallerken osv.
Næringsinnhold i en asparges: Aspargesen inneholder mye g med vann , men kun 75 % av den er spiselig. Denne grønnsaken inneholder mye kalium og folat.
OPPBEVARING:
Aspargesen bør holdes borte i fra direkte lys og lufttrekk. Den aspargesen som kan miste konsistensen hvis den blir fuktig, er den hvite. Den grønne skal ha litt fuktighet, men dette skal ikke den hvite ha.
KVALITETSKRAV:
Den skal ha en fast konsistens og rett form. Toppen skal være tett og hel, men stilken skal være saftfull, sprø og frisk. Det bør være et skjær av lyse lilla farge i den hvite aspargesen. Har noen av aspargesene mørke flekker, er de ikke gode nok.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar