BLOMKÅL!
Kilde: frukt.no
HISTORIE:
Denne grønnsaken drykes rundt store deler av landet, men kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet. Blomkålen har fått navnet blomkål etter en navn som betyr blomstrende kål eller kålblomst. Dette er fordi blomkålen ser ut som det er små buketter som sittersammen i en klynge.
BRUKSOMRÅDER:
Blomkål kan man bruke som kokt grønnsak eller stuede ved siden av mange retter. Spises som rå til dip, i blomkålgrateng, brukes i salater ol.
Næringsinnhold i en blomkål: Blomkålen inneholder mye mere vann enn det vi kanskje trodde. Når den er rå, syns det ikke at det er vann i den, men når den blir kokt, kan vi se det tydelig. Det er rikelig med vitamin-c og kalsium i en blomkål.
OPPBEVARING:
Blomkålen bør oppbevares i en tempratur på ca. 2-4°C. Hvis blomkålen er av god kvalitet bør den kunne oppbevares på den beste måten. Dette gjøres ved at det er lav tempratur, høy luftfuktighet og er beskyttet mot lufttrekk.
KVALITETSKRAV:
Blomkålen skal ikke ha mørke flekker på bukkettene. Den skal også være sprø, tett og fast i konsistensen. Den skal ha en farge som er enten kremhvit eller hvit. Den får lett mørke flekker, hvis man ikke behandler den riktig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar