DRUE!
Kilde: Frukt.no
HISTORIE:
Druen har vært kjent i Asia i over 5000 år. Og Asia landet den kommer i fra. Druen er en av de fruktene vi har kjent til lengst. Denne frukten blir dyrkest mest her i verden. Kun 10 % spises naturlig, 10 % blir brukt til å lage rosiner av og til saft. Resten blir brukt til vin-produksjon. Det finnes rundt ca 1000 forskjellige variander av denne frukten. Men vi pleier å skille mellom røde, blåe og grønne druer. Og mellom vindruer og borddruer.
BRUKSOMRÅDER:
Drue er godt til ost, spises naturlig/som den er, presses til vin, i fruktsalat, waldorfsalat eller som en annen type dessert.
Næringsinnhold i druer: Druen inneholder mye g med vann og 96 % av druen er spiselig. Den inneholder også mye kalium, fosfor og kalsium
OPPBEVARING:
Hvor tøy eller lav tempraturen bør være på der druene skal oppbevares, kommer an på sorten. Men den bør ligge i en tempratur på 0-2 °C for at den skal beholde smak og vare lenger. Druer kan ha fortsatt god kvalitet etter flere uker under gode oppbevarings forhold.
KVALITETSKRAV:
Skallet på en drue bør ikke være "bløtt" . De skal var faste i konsistensen, sitte fast på stilken og uten skader eller sprekker i .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar