BROKKOLI!
Kilde: frukt.no
HISTORIE:
Brokkolien er i slekt med blomkålen. Dette kan man se på formen. Denne grønnsaken har også fått navnet sitt pga det ser ut som små buketter som er satt sammen. Brokkoli dyrkes her i Norgen, men har blitt dyrket i mange hundre år rundt Middelhavet.
BRUKSOMRÅDER:
Brokkoli kan kokes som brukes som tilbehør til de fleste retter. Enten det er fisk, kjøtt eller andre ting. Noe som også går ann, er å kutte den opp i små buketter og bruke den i wok.
Næringsinnhold i brokkoli: Brokkolien inneholder masse C vitamin , men også A og B. Det er 90 g vann i brokkolien og 86 % av den er spiselig.
OPPVBEVARING:
Brokkolien bør holdes i en tempratur på ca 0-2 °C. Jo bedre omgivelser brokkolien holder seg i, jo lenger holder den seg. Gjenomsnitts holdbarhetstiden er ca 2 uker.
KVALITETSKRAV:
Den skal ha en frisk grønn-farge og være fast i konsistensen. Det bør ikke være mørke flekker eller skader på brokkolien. Bladene skal ikke være gule eller missfarget.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar