onsdag 10. september 2008

Fersken

FERSKEN!


Kilde: frukt.no
HISTORIE:
Denne frukten er oprinnelig fra Kina, og tilhører samme plantefamilie som plommer, mandler og aprikos.En fersken ligner på et eple i formen.fruktkjøttet er hvitt eller gult med en stein i midten. denne steinen kan være vanskligere å fjerne fra noen sorter, det varierer.skallet har et dunete belegg og har en rødgul farge.
BRUKSOMRÅDER:
Kan brukes som fyll i kaker, til kompott eller man kan spise den som et mellommåltid, til dessert eller man kan bruke den i fruktsalat.
Næringsinnhold i fersken: Denne frukten inneholder: Mye A vitaminer og noe mineraler.Lite fett.
OPPBEVARING:
Fersken bør oppbevares så nærme 0 grader som mulig. Ligger frukten vått eller fuktig kan dette ødelegge skallet og bli mugg av det.
KVALITETSKRAV:
Dette er en frukt som kan bli fort skadet. Skallet skal være glatt og det skal ikke være noen mørke flekker i skallet. For å beholde kvaliteten på frukten, bør du behandle den forsiktig.

Ingen kommentarer: