Hva en servitør bør kunne innen råstoff og produksjon:
1. En servitør skal utføre arbeidet i samsvar med kvalitetsstyringssytemet som er etablert på området.
2. Klargjøre lokalet og omsette og servere mat og drikke i samsvar med metoder som gjelder for resturant- og matbransjen
3. Sørge for at det er orden i lokalet, god ventilasjon, hverken for kald eller for varm luft.
Hva en servitør bør kunne innen kosthold og livstil:
1. Vite hva en gjest kan spise/unngå hvis gjesten har noen allergier.
2. Vite hva som er magert på menyen og hva f.eks en gravid/nybakt mor kan spise uten at dette går utover barnet.
3.Servitøren bør ha god kunnskap om hva som inneholder i maten og hva det inneholder i drikkevarene.
Hva en servitør bør kunne innen bransje,fag og miljø:
1. Kunne forstå fagutrykkene som brukes i resturant- og matbransjen.
2. Vite hvordan man jobber som serivør uten at man ødelegger rygg og løfter diverse ting, feil.
3. En servitør bør også kunne førstehjelp og hva man f.eks bør gjøre hvis en gjest blir kvalt av maten, brenner seg kraftig eller skjærer seg.
4. Vite hvordan oppvaskmaskinen, kassaapperaet, bankterminal og div andre ting man bruker i en resturant, brukes.
torsdag 4. desember 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar